Kruunusillat-allianssi

Kruunusillat-raitiotie yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Hanke vaikuttaa suurilla silloillaan merkittävästi kaupunkikuvaan ja muovaa pääkaupungissa liikkumista.

Helsingin uusi raitiotieyhteys

Kruunusillat-allianssi rakentaa Helsingissä Laajasalon ja Hakaniemen välisen raitiotieyhteyden ja Merihaansillan sekä liittyviä katurakennushankkeita. Kruunusillat-yhteys yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Hanke vaikuttaa suurilla silloillaan merkittävästi kaupunkikuvaan ja muovaa pääkaupungissa liikkumista. Rakentaminen käynnistyy syksyllä 2021.

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat NRC Group Finland Oy, Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy. Lue lisää Kruunusilloista Helsingin kaupungin sivuilta.

Tietoa projektista
Aloitus ja valmistuminenmarraskuu 2019 - tammikuu 2026
SijantiHelsinki
Tilaaja Helsingin kaupunki
Sopimuksen arvo100 miljoonaa €

Miten yhteiskunta hyötyy projektista

Raitiotieyhteys edistää kestävää liikkumista lisäämällä joukkoliikenteen osuutta Helsingin kokonaisliikenteestä. Kruunusillat-yhteys varmistaa, että Laajasalon liikenne toimii, vaikka asukasmäärä noin kaksinkertaistuu Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen ja runsaan täydennysrakentamisen vuoksi. Myös liikenneyhteydet Kalasataman eteläosaan ja Korkeasaareen paranevat selvästi hankkeen myötä. Suora raitiotieyhteys keskustan ja Laajasalon välillä vähentää itäsuunnan metrolle ennustettua ylikuormitusta.