Paavon tarina: Historiaa tekemässä

Paavo Onkisen ura NRC Groupilaisena alkoi teknisen harjoittelijan roolissa Raide-Jokeri-hankkeella. Onkinen jatkoi työskentelyä tuntisopimuksella kesän jälkeen, ja koska tekemistä riitti, palkattiin hänet vuoden vaihteessa vakituiseen työmaapäällikön tehtävään.

Jaa:

Paavo Onkinen, työmaapäällikkö

Koska Raide-Jokeri on jo loppusuoralla, on Onkinen mukana myös uusissa projekteissa: Tampereen raitiotien TAS2 -hankkeessa sekä YLIS 110 kV -maakaapelin asennusurakassa. Lisäksi hän osallistuu tarjoustoimintaan. Työpäivät ovat siis hyvin vaihtelevia ja sisällöltään monipuolisia.

– Tyypillisesti päivääni kuuluu kokouksia, työmaakierros, hankintojen valmistelua ja työ- sekä aikataulusuunnittelua. Työni on jatkuvaa ongelmanratkaisua, hän kertoo. 

Luonnollisesti Onkisen vastuualue on laajentunut harjoittelupäivistä.

– Nykyään vastaan itsenäisesti suuremmissa hankkeissa minulle osoitettujen osaprojektien läpiviennistä.

Haasteiden ratkaiseminen ja työnjäljen näkeminen palkitsevat

Onkista motivoi työssä erityisesti konkreettisten ongelmien ratkaiseminen ja valmiin kohteen näkeminen toiminnassa. 

– Parasta työssäni on vaihtelevuus ja mahdollisuus olla mukana rakentamassa infraa, joka vaikuttaa kaupunkirakenteeseen ja ihmisten elämään vielä kymmenien vuosien päästä.

– Lisäksi NRC Groupilla on loistavat työkaverit, mielenkiintoiset projektit, hyvät edut ja etenemismahdollisuudet, hän summaa.