Michaelin tarina: Yrittäjähenkisyys motivoi

Michael Avraham aloitti NRC Groupilla tuotannonsuunnittelun harjoittelijana. Rautateiden maailma vei nuoren miehen mukanaan jo neljä vuotta ennen NRC Groupille tuloa, joten työt jatkuivat opiskelujen lomassa asentajana tukemiskoneella. Avraham teki myös opinnäytetyönsä NRC Groupille operaatiokeskuksen käyttäjälähtöisestä palvelumuotoilusta.

Jaa:

Michael Avraham, Projekti-insinööri

Tehtävät yrityksen sisällä ovat ehtineet vaihdella laidasta laitaan ja nykyään Avraham toimii projekti-insinöörinä Pohjois-Suomen TIE-yksikössä, missä rakennetaan ja kunnossapidetään esimerkiksi satamien ja tehtaiden yksityisiä raiteistoja.

– Meillä on käynnissä useita projekteja samaan aikaan, joista osa ylläpitävää kunnossapitoa ja osa erikseen tilattuja pieniä ja isoja urakoita, Avraham kertoo.

Työtehtävät koostuvat erilaisten suunnitelmien, työmaalupien ja välillä myös pienten tulipalojen sammutuksista. Avrahamin päätehtävä on laskutus, mikä vaatii hyvää yhteyttä työmaan johtoon ja asentajiin, jotta hän pysyy ajan tasalla projektin tilanteesta. Näin laskut lähtevät ajallaan ja tai jopa etupainotteisesti, jos mahdollista.

– Vaikka pidän laskutusta tärkeimpänä työnäni, ei se kuitenkaan aina ole priorisoitu korkeimmalle päivittäisessä työssäni, vaan taustalla pyörivät myös arkirutiinit, yleiset toiminnot ja työmaiden valmistelut, hän sanoo.

Joustava ja mahdollistava työnantaja

– Olen itse vastuussa, jotta omat työni tulee tehtyä tietyssä aikataulussa ja tämä sallii vapauden suunnitella omat työni ja päiväni. Minua motivoi urakkamainen tyyli. Teen mielelläni töitä urakalla, sillä töitä tulee jatkuvasti lisää ja saan mielenrauhaa, kun olen itse aikataulussa, kertoo Avraham.

Yksin ei töitä tarvitse tehdä, vaan huolimatta siitä, että divisioonat ovat laajoja ja ympäri Suomea, ovat työkaverit lähellä ja tavoitettavissa. Suuren yrityksen tuomat mahdollisuudet ovatkin yksi sen parhaista puolista.

– NRC Group on joustava ja mahdollistava työnantaja. NRC Groupin mahdollisuudet työntekijälle ovat laajat, sillä paikkasi voi vaihdella divisioonien sisällä eri tehtävissä sekä yli divisioonarajojen. Työ voi olla projektiluontoista, tukipalveluiden parissa tai hallinnollista työtä.

Uusia oppejakin on tarttunut matkan varrella mukaan.

– Aloitin työt opiskelijana ja olen voinut muokata työtapaani tehokkaammaksi. Käytin myös oppimaani hyödyksi useissa työtehtävissä. Katsotaan kuinka paljon voin kehittää toimintaani, kun valmistun opinnoista, Avraham pohtii.