Saran tarina: Sähköasentajasta moniosaajaksi

Sara päätyi NRC Groupille ammattikoulun kautta – koululla kerrottiin yrityksen toiminnasta sähköalan opiskelijoille, jonka jälkeen halukkaat pääsivät jättämään hakemuksensa NRC Groupin koulutusohjelmaan. Pian Sara pääsikin haastattelusta suoraan sähköasentajien koulutusryhmään. Koulutuksen päätyttyä Sara aloitti työt Riihimäen halleilla maaliskuussa 2022.

Jaa:

Sara Karttunen, Sähköasentaja

– Aloitin urani NRC Groupilla sähköasentajana tekemällä kytkentätöitä Elinkaari -projektille. Tällä hetkellä teen monipuolisia sähköasentajan töitä sekä materiaalihankintaa projekteille. Kesäisin olen toiminut myös tarpeiden mukaan tuuraajana työkaverille materiaalin hankintatöissä sekä hoitanut rahtitilauksia, Sara kertoo.

Sara on uransa aikana päässyt mukaan monipuolisesti useaan eri projektiin. Lähiaikoina hän on työskennellyt erityisesti tasoristeyslaitosten Elinkaari-projektilla sekä puominkääntölaitehuollon parissa.

– Työpäiväni koostuvat enimmäkseen tilaustöistä ja sähköasentajan töistä. Kuitenkin useampaan otteeseen teen työkaverin kanssa tilannekatsauksia projekteista, jossa selvitämme materiaalitilanteen. Usein työpäivääni kuuluu myös tarjousten kysely sekä ajoittain Excel-taulukkojen teko tai ohjeiden tekoa työntekijöille, hän kertoo.

Osaamisen kehittyminen ja monipuoliset työtehtävät

Sara on huomannut, että hänen osaamisensa on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana - hän on oppinut esimerkiksi paljon asennustöistä sekä laitteiden toiminnasta, joka on mahdollistanut hänelle sen, että hän on päässyt tekemään myös itsenäistä kytkentätyötä. Sara arvostaa myös sitä, että hän saa halutessaan aina erilaisia uusia työtehtäviä, joilla hän voi edistää omaa osaamistaan.

– Muiden töiden ohella olen oppinut paljon uutta esimerkiksi materiaalien hankinnasta ja logistiikasta. Pystyn tukemaan työkavereitani työtehtävissä sekä toimia tuuraajana tarpeen tullessa. Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden kehittyä parissa vuodessa näinkin paljon, iloitsee Sara.

Sara on ylpeä siitä, kuinka paljon hän on kehittynyt sähköasentajan töissä viime vuosien aikana. Hän on myös kiitollinen töissä olevasta ilmapiiristä, joka heillä on projektilla – aina saa kysyä, jos ei ole varma ja mikäli haluaa oppia esimerkiksi laitteiden toiminnasta lisää, on siihen aina mahdollisuus. NRC Group tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, joiden avulla pääsee kehittymään alan töissä.

– Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus. Opin paljon uutta ja ikinä ei voi tietää kaikesta kaikkea. Lisäksi koen motivoivana mahdollisuutena edistyä uralla jopa asentajana ilman korkeampaa koulutusta, sillä sähköasentajan opinnoilla on päässyt pitkälle. Suurin osa asioista opitaan töitä tekemällä, mutta opinnoista on saanut hyvän pohjan nykyiselle roolille, toteaa Sara.