Emilin tarina: Vaihtelevia hommia pitkin pääkaupunkiseudun raiteita

Toukokuussa NRC Groupin hitsausyksikössä aloittanut tekninen harjoittelija Emil Bienek on päässyt monipuolisesti työn touhuun erilaisissa pääkaupunkiseudun projekteissa. Häntä motivoi etenkin työtehtävien merkityksellisyys ja kannustava, avoin työilmapiiri.

Jaa:

Emil Bienek, tekninen harjoittelija

”Opiskelen Tampereen Yliopistossa tietojohtamisen diplomi-insinööriksi ja päädyin NRC Groupille kesätyöhaun kautta. Kesän aikana olen päässyt työskentelemään pääkaupunkiseudun ratikkatyömaiden parissa eli Raide-Jokerilla, Kruunusilloilla ja Mannerheimintien perusparannuksessa”, kertoo Emil.

Työarkeen ei ehdi leipääntyä, sillä teknisen harjoittelijan työpäivät vaihtelevat paljon – toisinaan päivä kuluu työmaalla, ja toisinaan toimistolla palavereissa ja Excelin kimpussa. Mielekkäät ja innostavat tehtävät ovat Emilille tärkeitä työn kulmakiviä.

”Parasta työssäni on mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät. Työpäivääni kuuluu muun muassa työnjohtoa, resurssi- ja materiaalisuunnittelua, erinäisiä mittauksia sekä niiden analysointia. Olen saanut kokemuksen kasvaessa vastuuta ja vapaat kädet esimerkiksi erilaisten datamassojen käsittelyyn, joka on kehittänyt ongelmanratkaisukykyäni.”

Oppeja ja osaamista kannustavassa työyhteisössä

Uuden oppimisen ja kehittymismahdollisuuksien lisäksi myös yliopisto-opinnoista on ollut Emilin mukaan kesän aikana hyötyä. Erityisesti taitoja on saanut hyödyntää erilaisten analyysien sekä tiedon ja tiedolla johtamisen parissa.

”Tekniset opintoni ovat auttaneet minua paremmin ymmärtämään teknisiä työmenetelmiä ja vaiheita.”

Tehtävät ihmisten liikkumisen ja ympäristöystävällisen infran parissa ovat Emilille tärkeitä arvoja, jotka motivoivat työssä eteenpäin. Myös NRC Groupin mukaansatempaava työyhteisö saa erityistä kiitosta.