NRC Group rakentaa uuden Liminpuron liikennepaikan Vaalaan, urakan arvo on noin 3,3 miljoonaa euroa

NRC Group rakentaa uuden Liminpuron pitkien junien kohtauspaikan Vaalaan, Oulu – Kontiomäki rataosalle. Projektin arvo on noin 3,3 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa lokakuun 2021 alussa ja se valmistuu arviolta marraskuun 2022 lopussa.

Jaa:

Uudesta Liminpuron liikennepaikasta tulee pitkien junien kohtauspaikka, joka lisää rataosan liikennöintikapasiteettia ja vähentää liikenteen häiriöitä. Rataosalla kulkee paljon tavaraliikennettä ja liikennemäärät ovat kasvaneet koko 2000-luvun. Kemin uusi biotuotetehdas lisää kuljetustarvetta entisestään. Liminpuron liikennepaikan rakentaminen on osa Väyläviraston Oulu – Kontiomäki uudet liikennepaikat- hanketta.

”Aloitamme työt puuston poistolla, työmaateiden rakentamisella ja uuden raiteen massanvaihtotöillä, sekä vastapenkereen rakennustöillä. Tavoitteena on saada maarakentaminen ja raiteen alusrakenne- sekä kuivatustyöt tehtyä mahdollisimman pitkälle tämän vuoden puolella. Ensi keväänä jatkamme sähkörata- sekä raiteen päällysrakennetöillä”, kertoo NRC Groupin rakennuspäällikkö Pasi Kiiski.

Lue lisää rautatierakentamisesta >

Pasi Kiiski

Rakennuspäällikkö, ratarakentaminen