Lauran tarina: Menestystarinaa rakentamassa

Tuotantotalouden diplomi-insinööriksi valmistunut Laura Saarlo aloitti NRC Groupilla aikanaan vastavalmistuneille suunnatussa vuoden mittaisessa Trainee-ohjelmassa. Ohjelman aikana Laura pääsi kiertämään NRC Groupin eri liiketoiminnoissa ja työtehtävissä, tavoitteena saada mahdollisimman monipuolinen ja laaja-alainen katsaus rata- ja infra-alaan sekä yrityksen eri toimintoihin.

Jaa:

Laura Saarlo, Projektipäällikkö

– Olen NRC-urani aikana työskennellyt erilaisissa projektitehtävissä esimerkiksi turvalaitesuunnittelun sekä sähkörakentamisen eri projekteilla. Ennen siirtymistäni ratikkamaailmaan työskentelin yrityksemme strategia- ja kehitystiimissä, muun muassa kehitysprojektien projektipäällikkönä sekä tietomallinnustiimin koordinaattorina, kertoo Laura.

Lean-ajattelua ja innovointia Kruunusillat-allianssissa

Vuonna 2020 Saarlo siirtyi raitiotiedivisioonaan ja osaksi Kruunusillat-allianssin laatu-, vastuullisuus- ja käyttöönottopäälliköksi sekä hieman myöhemmin myös projektin vastaavaksi NRC Groupin projektipäälliköksi. Nykyään Laura toimii Kruunusillat-allianssin projektinjohtajana sekä raitiotiedivisioonan johtoryhmän jäsenenä.

– Allianssin projektijohtajana työpäivät ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia. Projektijohtajan tehtävänä on mahdollistaa, tukea ja poistaa esteitä sekä luoda ja ylläpitää meidän korkeaa suoritustasoamme. Johdan projektiryhmää ja osallistun sekä raportoin allianssin johtoryhmälle projektin tilanteesta sekä tulevaisuuden näkymien arvioinnista, jatkaa Laura.

Käytännössä työtehtävät noin 400 miljoonan euron ja usean sadan henkilön projektilla tarkoittavat Lauran roolissa erityisesti kustannus- ja henkilöstöjohtamiseen liittyviä koko organisaatiotason tehtäviä, sekä niiden kehittämistä eteenpäin esimerkiksi kohti yhä tehokkaampaa lean-periaatteiden mukaista toimintaa. Toki silloin tällöin lisää vaihtelevuutta Lauran työhön tuovat esimerkiksi hankkeen esittelyt erilaisille vierailijaryhmille.

Loistavat työkaverit ja innostava asiakasyhteistyö motivoivat

Saarlo kokee parhaaksi puoleksi työssään loistavat työkaverit sekä talon sisällä, että kaikissa eri sidosryhmissä ja allianssikumppaneilla. Lisäksi aktiivinen ja innostava asiakasyhteistyö, mielenkiintoiset ja motivoivat työtehtävät sekä jatkuva mahdollisuus kehittyä ja kehittää sekä itseään että myös NRC Groupia yrityksenä ja alaa kohti yhä enemmän lean-periaatteiden mukaisia ja toimivampia toimintatapoja sekä -kulttuuria ovat asioita, joita Laura arvostaa työssään.

– NRC Groupilla on upea porukka kovia infra-alan ammattilaisia työkavereina ja ennen kaikkea innostava, kannustava ja rento ilmapiiri, jossa tehdä töitä mielenkiintoisten ja vaikuttavien projektien parissa, iloitsee Laura.