Olemme aloittaneet Kouvolan käyttökeskusalueen sähkökunnossapitotyöt

Työntäyteinen valmistautumisjakso on saatu onnistuneesti päätökseen, ja operatiivinen toiminta Itä-Suomen alueella on alkanut tammikuussa. Työsuunnitelmat on lyöty lukkoon, ja sähkökunnossapidon henkilöstö on valmiina töihin.

Jaa:

Tammikuussa 2022 NRC Group aloitti Itä-Suomessa monivuotisen urakan, kun sopimus Kouvolan käyttökeskusalueen sähkörata- ja vahvavirtajärjestelmien kunnossapidosta pyörähtää käyntiin. Valmistautuminen kunnossapitokauteen alkoi jo loppukesästä.

– Valmistautumisjaksolla olemme varmistaneet, että meillä on edellytykset käynnistää operatiivinen toiminta täydellä teholla heti vuoden alusta. Syksy on ollut työntäyteinen, mutta olemme menneet aikataulun mukaan ja työt alkavat suunnitellusti tammikuussa, kertoo sähkökunnossapidosta vastaava projektipäällikkö Juha Salovaara.

Valmistautumisjaksolla pidettiin katselmuksia yhdessä tilaajan kanssa ratapihojen, sähköratakomponenttien ja vahvavirtalaitteiden kunnosta sekä samalla tehtiin laitteistojen elinkaariarviointia. Sähköasemilla pidettiin katselmuksia laitetilaan ja kytkinkentälle sekä tutustuttiin aseman huoltohistoriaan.

– Kunnossapitohenkilöstö on omalta osaltaan tehnyt kävelytarkastuksia alueen ratapihoille ja kirjannut havaintoja kunnossapidettävistä laitteista ja puutteista

Sähkökunnossapito vaatii tarkkaa suunnittelua ja kouluttautumista

Itä-Suomen alueeseen kuuluu puolet Suomen vaarallisten aineiden ratapihoista. Valmistautumisjakson aikana on pidetty niihin liittyen VAK-koulutuksia. Muita tärkeitä koulutuksia ovat olleet sähkörata- ja sähköasemakoulutukset sekä kaapelinäyttö- ja paikannuskoulutukset. Kunnossapitosopimuksen aikana tullaan kartoittamaan kaikki sähkörata- ja vahvavirtakaapelit kunnossapitoalueella.

Kouvolan kunnossapitoalueeseen kuuluu myös Vainikkalan ratapiha, jonka kautta kulkee kansainvälinen junaliikenne Venäjälle. Lisäksi Kouvolan ratapiha on yksi Suomen vilkkaimmista tavaraliikenteen solmukohdista.

– Kouvolan käyttökeskusalueella on menossa isoja rakennushankkeita ja tulossa muun muassa Jyväskylä–Pieksämäki-välin perusparannus. Rakennushankkeet ja alueen vilkas junaliikenne aiheuttavat haasteita erityisesti työrakojen osalta, joten suunnitelmallisuus kunnossapitotöissä on todella tärkeää, Salovaara sanoo.

Osaavat ammattilaiset laadun takana

Kunnossapitosopimuksen myötä NRC Groupilla vahvistetaan Itä-Suomen sähkökunnossapitoa kymmenellä uudella sähköalan ammattihenkilöllä.

– Perehdytykset, koulutukset ja työmenetelmien kehittäminen ovat työkaluja jatkuvaan parantamiseen. Tarvittaessa otetaan rohkeasti uusia menetelmiä käyttöön. Hyvä työn laatu syntyy suunnittelulla, suunnitelmanmukaisella toteutuksella ja tulosten arvioinnilla, Salovaara kertoo.

Lue lisää sähkökunnossapidosta >