Iso Tömppä -palkinto Raide-Jokerin allianssille

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK ry on palkinnut Raide-Jokerin infra-alan arvostetuimmalla tunnustuksella, Iso Tömppä -palkinnolla. Palkinto jaettiin torstaina 28.9. Maarakennuspäivässä Helsingissä.

Jaa:

Iso Tömppä -palkinto Raide-Jokerin allianssille

MANK ry perustelee palkintoa muun muassa Raide-Jokerin erinomaisesti toimineilla työnaikaisilla liikennejärjestelyillä ja rohkealla päätöksenteolla. Lisäksi hankkeen riskinhallintaa kuvailtiin esikuvaksi monelle vastaavalle hankkeelle sen systemaattisuuden ja toimintaa ohjaavan roolin ansiosta. Kiitosta sai myös allianssin kaikkien osapuolten tasavertainen osallistuminen toiminnan kehittämiseen.

"Tömppä on upea tunnustus ja mahtava palkinto onnistuneen rakentamisvaiheen päätteeksi. Olen varma, että koko Raide-Jokerin allianssitiimi on kunnianosituksesta ylpeitä ja iloisia. Allianssimalli osoitti jälleen kerran voimansa, kun halutaan toteuttaa monipuolisia ja vaativia rakennushankkeita onnistuneesti eli hyvällä yhteistyöllä, alle budjetin ja edellä aikataulua", toteaa Raide-Jokerin projektipäällikkö Kari-Pekka Lumme NRC Groupista.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välinen pikaraitiolinja, jonka rakentaminen alkoi kesällä 2019. Rakennustyöt ja koeajot saatiin päätökseen syksyllä 2023 ja liikennöinti käynnistyy lokakuussa 2023. NRC Group Finland vastasi allianssissa mm. kiskojen asennuksesta, ajolankojen sekä sähkö- ja teknisten järjestelmien rakentamisesta. Raide-Jokeri-allianssissa tilaajia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit. Palveluntuottajia ovat urakoitsijat YIT Suomi Oy ja NRC Group Finland Oy sekä suunnitteluorganisaatiot Sitowise Oy, Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy.