Raide-Jokerin loppusuora etenee – kiskot ja varikko valmistuivat

Allianssilla toteutettavaa uusi raitiolinja Raide-Jokeri etenee aikataulussa. Rakennustyöt ovat jo loppusuoralla, sillä kesällä saatiin valmiiksi pikaratikan kiskot ja varikko. Uudella varikolla on parhaillaan käynnissä tekninen koeliikenne, joka etenee varikolta Raide-Jokerin reitille marraskuussa. Rakennustöistä on vielä jäljellä viimeisteleviä töitä.

Jaa:

Raide-Jokerin kiskot valmistuivat elokuussa, joten jäljellä on enää viimeisteleviä töitä, kuten loppuhitsauksia ja sepelin muotoilua. Valmista pikaraitiotietä on Keilaniemen pääteaseman Itäkeskuksen väliaikaisen pääteaseman välisellä linjalla nyt noin 25 kilometriä varikon lisäksi. Noin 18 metrin mittaisia kiskoja on asennettu matkalle noin 6 000 kappaletta.

Raide-Jokerin rakennustyöt jatkuvat vielä viimeistelevillä töillä, kuten kivitöillä, asfaltoinnilla ja vihertöillä. Lisäksi asennetaan ajojohtimia.

Koeliikenne etenee marraskuussa varikolta Raide-Jokerin reitille

Kesällä valmistui myös Raide-Jokerin varikko Roihupeltoon. Varikolta löytyy lähes hehtaarin kokoinen raitiovaunujen huolto- ja säilytyshalli sekä noin neljä kilometriä raidetta, josta rakennuksen sisälle 1,7 kilometriä ja ulkopuolelle 2,3 kilometriä. Varikolla on 24 kappaletta vaihteita, jotka ovat kuin risteyksiä, joissa raitiovaunu pääsee siirtymään raiteelta toiselle.

Raide-Jokerin tekninen koeliikenne käynnistyi elokuussa uudella varikolla. Tekninen koeliikenne aloitettiin ArticXL-pikaraitiovaunulla sekä kaupungin reiteiltä tutulla Artic-vaunulla. Varikon tekninen koeliikenne on sujunut tähän mennessä ilman suurempia yllätyksiä.

Varikolla testatut toimintatavat otetaan marraskuussa käyttöön Raide-Jokerin reitillä. Erilaisia järjestelmiä, esimerkiksi vaihteenohjausta ja liikennevalojen toiminnallisuutta, testataan huolellisesti jokaisella koeliikennealueella. Pikaraitiolinjan tekninen koeliikenne on jaettu kuuteen eri pituiseen alueeseen. Marraskuun aikana lähdetään etenemään linjan itäpäästä alueittain kohti linjan läntistä pääteasemaa Keilaniemeä. Tavoitteena on, että järjestelmien käyttöönottotestaukset ja tekniset koeajot saadaan tehtyä kesäkuuhun 2023 mennessä.

Lue lisää Raitioteiden rakentamisesta

Lue lisää Raide-Jokerista

Rakennamme Raide-Jokeria yhdessä allianssikumppaneidemme kanssa. Raide-Jokeri-allianssissa tilaajia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit. Palveluntuottajia ovat urakoitsijat YIT Suomi Oy ja NRC Group Finland Oy sekä suunnitteluorganisaatiot Sitowise Oy, Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy.