Raide-Jokerin koeajot etenevät aikataulussa – samalla varaudutaan liikennöinnin alkamiseen jo syksyllä 2023

Raide-Jokerin linjan ensimmäisen alueen koeajot Roihupellon varikolta Oulunkylän asemalle on saatu valmiiksi onnistuneesti ja aikataulussa.

Jaa:

Marraskuussa tehdyt pikaraitiotien käyttöönottotestit ja koeajot ensimmäisellä reilun kuuden kilometrin matkalla on saatu valmiiksi. Koeajot ovat sisältäneet mm. vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

”Tallaisia uutisia on mukava kertoa, erityisesti näin vaativan projektin kohdalla. Olemme onnistuneet hyödyntämään hienosti allianssimallin etuja ja ominaisuuksia aikataulun optimoimiseksi. Olisi todella hienoa, jos matkustajat pääsisivät kyytiin jo ensi syksynä, eli suunniteltua aikaisemmin”, toteaa Kari-Pekka Lumme, projektipäällikkö NRC Group.

Seuraavaksi, joulukuun alusta alkaen, koeajoja jatketaan Oulunkylästä Hämeenlinnanväylälle ulottuvalla matkalla, jonka jälkeen ne jatkuvat alueittain eteenpäin kohti läntistä päätepysäkkiä Keilaniemessä. Mikäli koeajot sujuvat suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Aikaistetun liikennöinnin aloittamisen edellytyksenä onnistuneet koeajot ja vaunutoimitusten eteneminen suunnitellusti


Liikennöinnin käynnistymisen edellytyksinä on jäljellä olevien käyttöönottotestien ja koeajojen sujuminen suunnitelmien mukaisesti sekä vaunutoimitusten eteneminen suunnitellusti siten, että matkustajaliikenteen aloittamiseen vaadittavat 16 vaunua olisi toimitettu ensi syksynä. Kuljettajien rekrytoinnit pikaraitiotie 550:lle käynnistyvät joulukuussa 2022.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n pikaraitiotie 550:lle tilaamat ensimmäiset Artic X54 -vaunut ovat saapuneet suunnitellusti. Tällä hetkellä Roihupellon varikolla on jo kaksi ensimmäistä vaunua toimintakunnossa ja kolmas on juuri saapunut varikolle.

HSL valmistautuu liikennöinnin mahdolliseen aikaistumiseen budjetoimalla aloittamisen kustannuksia jo vuodelle 2023.

Rakennamme Raide-Jokeria yhdessä allianssikumppaneidemme kanssa. Raide-Jokeri-allianssissa tilaajia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit. Palveluntuottajia ovat urakoitsijat YIT Suomi Oy ja NRC Group Finland Oy sekä suunnitteluorganisaatiot Sitowise Oy, Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy.

Lue lisää Raitioteiden rakentamisesta
Lue lisää Raide-Jokerista