Q2 2023 NRC Groupin liikevoitto ja kannattavuus paranivat

Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1797 milj. NOK (154 milj. €) verrattuna 1912 milj. NOK (190 milj. €) vuoden 2022 vastaavalla jaksolla. Konsernin liikevoitto (EBIT adj.) oli 65 milj. NOK (5,6 milj. €) vuosineljänneksellä, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 60 milj. NOK (6,0 milj. €).

Jaa:

Konsernin kannattavuus EBIT adj.-marginaali oli tammi-maaliskuussa 3,6 %, kun se viime vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 3,1 %. Konsernin tilauskanta pieneni vuosineljänneksen aikana hieman 8200 milj. NOK:sta (792 milj. €) 7982 milj. NOK:in (682 milj. €).

Konsernin uutena toimitusjohtajana 1. lokakuuta 2023 aloittaa Anders Gustafsson.

Suomessa NRC Groupin tulos oli odotusten mukainen

NRC Groupin alkuvuoden tulos Suomessa oli hyvä, vaikka liikevaihto ja -tulos laskivat verrattuna viime vuoden vertailukauden erinomaiseen tulokseen. Vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 62,2 milj. €, kun viime vuoden saman neljänneksen tulos oli 70,8 milj. €. Liikevoitto (EBIT adj.) 3,6 milj. € laski verrattuna vuodentakaiseen 4,4 milj. €.

”Viime vuosi oli meille erinomainen ja tämän vuoden tiukentuneessa markkinatilanteessa, olemme pärjänneet hyvin. Meille tärkeät suuret raitiotieprojektit ovat valmistumassa ja uusien suurien raitiotieprojektien kilpailutukset ovat parhaillaan käynnissä tai valmistelussa”, toteaa Harri Lukkarinen, NRC Groupin Suomen maayhtiön toimitusjohtaja.

Toisen vuosineljänneksen kannattavuus, EBIT adj. -marginaali, oli 5,8 %, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 6,2 %. Tilauskanta pieneni 344 miljoonasta 277 miljoonaan euroon. Tilauskanta laski verrattuna vuoden takaiseen, mutta säilyi edelleen vahvana. Lisäksi useita mielenkiintoisia suuria projekteja on tulossa kilpailutukseen lähikuukausina.

Termien selitykset ja käytetyt valuuttakurssit

EBIT adj. = Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä ja yritysjärjestelykuluja.

Valuuttakurssit: Tuloslaskelmaerät vuosineljännesten keskikursseilla, tase- ja tilauskantaerät vuosineljännesten päätöspäivän kurssilla.

Lue koko tiedote Q2 tuloksesta englanniksi täältä