Olemme voittaneet Oulun rautatieaseman turvalaiteurakan

Olemme tänään saaneet Väyläviraston hankintapäätöksen liittyen Oulun rautatieaseman uuden turvalaitteiston rakentamisurakkaan. Hankkeen arvo on 4,8 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2023. Hankkeessa kehitetään Pohjois-Suomen rataverkkoa ja varmistetaan ihmisten, tavaroiden sekä näiden myötä koko yhteiskunnan sujuva ja turvallinen liikkuminen.

Jaa:

– Tämä urakkavoitto oli merkittävä ja toivottu uutinen Pohjois-Suomen turvalaiteväelle. Tulemme urakan aikana työllistämään useita kymmeniä yrityksemme työntekijöitä, hehkuttaa projektipäällikkö Niklas Pekkala.

– Urakka on jaettu kolmeen toteutuserään. Tänä vuonna rakennetaan Tuiran, Oulun henkilöratapihan ja Oulun liikennepaikan eteläpään turvalaitteet. Ensi vuonna puolestaan rakennetaan Nokelan ratapiha sekä Nokelan tavararatapihan turvalaitteet. Vuonna 2023 suoritetaan 80:n sähkökääntölaitteen asennukset sekä turvalaitejärjestelmän käyttöönotot vaiheittain. Urakan suunniteltu aloitus on toukokuussa, jolloin kaapeloinnit päästään aloittamaan, jatkaa Pekkala.

Hankkeen aikana Oulun liikennepaikalle tullaan asentamaan yli 300 km runko- ja pienkaapelia. Lisäksi projektin yhtenä isona osa-alueena on rakentaa kolme isoa opastinportaalia Nokelan alueelle. Lisäksi meidät on jo aikaisemmin valittu toteuttamaan Oulun ja Kokkolan uusien turvalaitejärjestelmien rajapinnat suojastusjärjestelmään, jotka rakennetaan uusiin laitetiloihin.

Sopimuksessa on 14 päivän valitusaika, jonka jälkeen sopimus voidaan allekirjoittaa.