NRC Groupin liikevaihto kasvoi merkittävästi tuloksen laskiessa hieman

Neljännen vuosineljänneksen liikevaihto oli 188 miljoonaa euroa verrattuna 161 miljoonaan euroon vuoden 2021 vastaavalla jaksolla. Liikevaihto kasvoi 22 % vuosineljänneksellä Norjan ja Ruotsin voimakkaan kasvun ansiosta. Konsernin liikevoitto (EBITA*) oli 3 miljoonaa euroa neljännellä vuosineljänneksellä, kun se viime vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 5 miljoonaa euroa. Edellisvuoden neljännen vuosineljänneksen tulokseen sisältyi noin 2 miljoonaa euroa käyttöomaisuuden myyntivoittoa, jota vuoden 2022 viimeisen vuosineljänneksen tuloksessa oli 0,1 miljoonaa euroa.

Jaa:

Konsernin EBITA*-marginaali oli loka-joulukuussa 1,6 %, kun se edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 3,1 %. Tilauskanta oli joulukuun 2022 lopussa 741 miljoonaa euroa, mikä on 77 miljoonaa euroa vähemmän kuin samaan aikaan vuosi sitten, mukaan lukien 11 miljoonan euron negatiivinen valuuttakurssimuutos.

”Vahva pohjoismainen markkina-asemamme, korkea tilauskantamme ja hyvä tarjoustilanne seuraavien yhdeksän kuukauden aikana vahvistaa uskoani siihen, että pystymme parantamaan jatkuvasti sekä taloudellisesti, että operatiivisesti,” sanoo NRC Groupin konsernijohtaja Henning Olsen.

Suomen tulos odotusten mukainen haastavassa toimintaympäristössä

Suomessa vuoden 2022 viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 65 miljoonaa euroa ja laski hieman verrattuna edellisen vuoden saman vuosineljänneksen 71 miljoonaan euroon. Lasku edelliseen vuoteen johtui erityisesti Raitiotie-divisioonan käynnissä olevien merkittävien projektien, kuten Raide-Jokerin ja Tampereen raitiotien korkeasta valmistumisasteesta, Kunnossapito-divisioonan päättyneistä aluesopimuksista ja Materiaalit-divisioonassa ratapölkkyjen kysynnän laskusta. Liikevaihdon laskua tasasi Rautatierakentaminen-divisioonan suurten projektien onnistuneet toteutukset loka-joulukuussa 2022.

Liikevoitto (EBITA*) 3,2 miljoonaa euroa pieneni selvästi verrattuna vuodentakaiseen 5,9 miljoonaan euroon. Ero viime vuoteen oli seurausta Kunnossapidon alueurakoiden toteutuksen haasteista sekä kertaluonteisten erien vaikutuksista. Neljännen vuosineljänneksen kannattavuus EBITA*-marginaali oli 5,0 %, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 8,4 %. Kannattavuus säilyi edelleen kohtuullisella tasolla toimintaympäristön haasteista huolimatta. Tilauskanta pieneni merkittävästi 348 miljoonasta 249 miljoonaan euroon. Tilauskantaan vaikutti erityisesti Raide-Jokeri –projektin korkea valmistumisaste ja ratarakentamisen suurien ja pitkäkestoisten projektien päättyminen.

“Viimevuoden loppupuolen tarjoustoiminta oli odotettua hiljaisempaa, ja meille sopivia projekteja ei ollut liikkeellä. Tavoitteemme on hyötyä kevään parantuneesta tarjousnäkymästä ja vahvistaa tilauskantaamme voittamalla oikeita projekteja oikeaan hintaan”, toteaa Suomen maayhtiön toimitusjohtaja Harri Lukkarinen.

* Ennen muita tuottoja ja kuluja (yritysjärjestelykulut) 

Lue koko tiedote Q4 tuloksesta englanniksi täältä >