NRC Group toteutti syksyllä 2020 laajan ratapölkkyjen vaihtoprojektin

NRC Groupin pölkynvaihtoprojektissa vaihdettiin yhteensä huimat 15 500 ratapölkkyä Etelä-Suomen alueella, jotta rautatiet pysyvät liikennekelpoisina.

Jaa:

NRC Group voitti urakan vuonna 2020. Lisätöineen yli miljoonan euron arvoinen urakka alkoi heinäkuun toisella viikolla ja työt valmistuivat etuajassa jo saman vuoden lokakuussa, kun takarajana oli marraskuun viimeinen päivä. Pölkkyjä vaihdettiin erinomaiseen tahtiin,parhaimmillaan noin 200 kappaletta työvuorossa, kiskopyöräkaivinkonetta ja käsiparijoukkuetta kohden.

– Urakka oli onnistunut ja kaikki pölkyt saatiin vaihdettua hyvissä ajoin. Asiakas eli Väylävirasto oli erittäin tyytyväinen työn tulokseen ja myös urakan viimeistelystä saimme kiitosta, kertoo projektipäällikkö Jani Pölkki NRC Groupilta.

Hankkeessa huomioitiin myös ympäristöystävällisyys ja kestävän kehityksen tavoitteet: esimerkiksi puujätteen kuljetuksessa siirryttiin kumipyöräliikenteestä rautatiekuljetuksiin, mikä paransi samalla kustannustehokkuutta. – Tulevaisuudessa huomioimme tämän kaikissa projekteissa, Pölkki sanoo.

Työturvallisuudessa onnistuttiin hienosti, sillä pitkän ja hektisen urakan aikana ei sattunut yhtäkään tapaturmaa. Työmaamestareina projektilla toimivat Kari Ruokolainen ja Ville Kattilakoski.

Katso video pölkynvaihdosta Karjaa–Mustio-työmaalla

Työmaalla Karjaa–Mustio-välillä kuvattiin dronella pölkkyjen kaivinkonevaihtoa, tukemista ja sepelöintiä. Katso videolta, miten työt NRC Groupin ammattilaisilta hoituvat!