NRC Group julkaisi tuloksensa vuoden 2020 viimeiseltä vuosineljännekseltä: Markkinanäkymät edelleen vahvat

NRC Group konsernin koko vuoden 2020 liikevaihto oli 6,5 miljardia Norjan kruunua (noin 635 milj. €), mikä on 4 % enemmän kuin vuonna 2019. Liikevoitto (EBITA*) oli 50 miljoonaa Norjan kruunua (noin 4,9 milj. €), kun se vuonna 2019 oli 55 miljoonaa Norjan kruunua (noin 5,4 milj. €). EBITA-marginaali oli 0,8 % vuonna 2020 ja näin ollen linjassa 21. tammikuuta 2021 julkaistun tulosennusteen kanssa.

Jaa:

‒ Toteutimme vuonna 2020 useita aktiviteetteja kannattavuutemme palauttamiseksi. Huolimatta monista hienoista onnistumisista, emme valitettavasti saavuttaneet kannattavuustavoitettamme. Uskon, että kehitymme merkittävästi vuonna 2021 tarttumalla systemaattisesti kohtaamiimme haasteisiin viime vuoden tavoin. Päätavoitteenamme on kannattavuuden palauttaminen, kertoo NRC Groupin toimitusjohtaja Henning Olsen.

NRC Groupin tunnistama saavutettavissa oleva tarjouskanta on noin 21 miljardia Norjan kruunua (noin 2 miljardia €) seuraaville yhdeksälle kuukaudelle, mikä on 5 miljardia Norjan kruunua (noin 489 milj. €) enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Suomessa tarjouskanta on kaksinkertaistunut 5 miljardiin Norjan kruunuun (noin 489 milj. €) verrattuna vastaavaan lukuun kolme kuukautta sitten. Myös Norjassa ja Ruotsissa tarjouskanta on yhä vahva.

‒ Missionamme on rakentaa huomisen infrastruktuuria. Teemme kaikkemme tarjotaksemme kestäviä ratkaisuja yhteiskunnalle ja ihmisille. Saavutettavissa oleva tarjouskanta vahvistaa vahvat tulevaisuuden näkymämme, sanoo Olsen.

Suomen maayhtiön vuosineljänneksen liikevaihto oli 740 miljoonaa Norjan kruunua (noin 72 milj. €) (vuoden 2019 vastaava luku oli 713 miljoonaa Norjan kruunua (noin 70 milj. €)). Vuosineljänneksen EBITA-marginaali oli 8,4 % verrattuna viime vuoden vastaavaan arvoon 4,1 %. Kasvua selittää erityisesti pikaraitiotiehankkeiden vahva toteutus.

‒ Vuonna 2021 pyrimme Suomessa jatkamaan kannattavaa kasvuamme optimoimalla ydinprosessejamme, kehittämällä ammattilaisiamme ja huolehtimalla heidän turvallisuudestaan. Koronavirusepidemiasta huolimatta rakennus- ja kunnossapitoprojektimme ovat tähän mennessä edenneet suunnitellusti, mistä kiitänkin osaltaan ammattimaisesti toiminutta henkilökuntaamme, sanoo NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen.

* Ennen muita tuottoja ja kuluja (yritysjärjestelykulut)