Navigator-ohjelma: kehitysmatka nuorille johtajille

Käynnistimme maaliskuussa nuorille johtajille suunnatun Navigator-pilottihankkeen, joka on ensimmäinen pohjoismainen yhteinen johtajuusohjelmamme. Seitsemäntoista tulevaisuuden tähteä Suomesta, Ruotsista ja Norjasta kokoontuivat aloittamaan johtajuuden kehitysmatkansa.

Jaa:

Matkalla kohti muutosta

Navigator-ohjelma on rakennettu johtamisperiaatteidemme ympärille ja on jaettu viiteen eri sprinttiin. Ensimmäinen sprintti käsitteli muutosmatkan aloittamista, ja keskittyi NRC Groupin ydinarvojen omaksumiseen. Valmennuksessa käydyt oivaltavat keskustelut itsetuntemuksesta ja johtamisesta NRC Groupilla loivat pohjan tulevalle kehitysmatkalle.

Istunnon aikana osallistujat muodostivat pienryhmiä, joissa tullaan käymään keskusteluja koko Navigator-matkan ajan.

Itsetuntemuksesta megatrendeihin

Ensimmäisen istunnon aikana keskustelut vaihtelivat itsetuntemuksen vahvistamisesta aina megatrendeihin. Käsittelimme johtajuuden muutoksia ja eri sukupolvien johtamista työpaikoilla. Tutustuimme myös paremmin itseemme ja mietimme miten megatrendit vaikuttavat meihin johtajina.

– Ensimmäiset valmennuspäivät ovat olleet antoisia ja on ollut todella mielenkiintoista tavata kollegoita muista maista. On myös hyödyllistä oppia omista vahvuuksista ja kehityskohteista, kertoo sähkörakentamisen työmaapäällikkömme Viljami Tiainen.

Arvomme kaiken tekemisen ja johtamisen keskiössä

Ensimmäisen sprintin painopiste oli vahvasti arvoissamme ja siinä, kuinka tärkeää on omaksua ne sataprosenttisesti. Keskustelimme siitä, miten nämä arvot vaikuttavat johtamiseen ja miten niiden tulisi ohjata sekä johtajia, että koko organisaatiota. On tärkeää, että kaikki kolme arvoamme ovat läsnä päätöksenteossa ja tekemisessämme aina yhdessä. Niistä ei voi ottaa irralleen vain yhtä ja toimia vain sen mukaisesti. Tämä on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme tehdä oikeita päätöksiä.

Suomessa Navigator-matkalla ovat mukana projektipäälliköt Antti Mäki, Niklas Pekkala ja Joonas Hytönen, työmaapäällikkö Viljami Tiainen, projekti-insinööri Petra Brunnila, sekä tuotantopäällikkö Henri Lehtonen.