Koulutamme koko henkilöstömme vastuullisuuteen tämän vuoden aikana

NRC Group aloitti toukokuussa 2021 koko henkilöstön kattavan vastuullisuussertifioinnin ja liittyi YK:n Global Compactin jäseneksi. Tavoitteena on, että kaikki 2000 NRC Groupilaista suorittavat vastuullisuuden peruskurssin vuoden 2021 aikana.

Jaa:

Koulutus varmistaa, että kaikilla työntekijöillämme on perustiedot siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa, miksi se on tärkeää ja kuinka itse voi toimia vastuullisesti omassa tehtävässään. Muutamassa viikossa työntekijöistämme yli 30 prosenttia on suorittanut koulutuksen koko konsernissa.

Suomessa vastuullisuuden perusteet -koulutus lanseerattiin vastuullisuusviikkomme yhteydessä kesäkuun alussa ja nyt kesäkuun puoleenväliin mennessä noin 35 prosenttia Suomen henkilöstöstä on suorittanut koulutuksen.

NRC Group liittyi YK:n Global Compact -verkostoon

NRC Group liittyi keväällä 2021 YK:n Global Compact -verkoston jäseneksi ja on sitoutunut noudattamaan YK:n Global Compactin kymmentä periaatetta sekä työskentelemään YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

-YK:n Global Compact -jäsenyys vahvistaa työtämme kestävän kasvun luomiseksi koko arvoketjumme osalta. Kymmenen periaatetta on myös olennainen osa vastuullisuuskoulutustamme. Rakennamme tulevaisuuden infrastruktuuria, joka kestää sukupolvien ajan ja yhdistää ihmisiä ja kaupunkeja. Samaan aikaan meillä on mahtava mahdollisuus luoda entistä kestävämpää liiketoimintaa, ja tämä koulutus on esimerkki siitä, sanoo NRC Groupin konsernijohtaja Henning Olsen.

-Koulutuksen hyvä vastaanotto osoittaa, että tarve on suuri ja että työntekijämme ovat kiinnostuneita oppimaan lisää vastuullisuudesta. Olemme muun muassa sitoutuneet vähentämään 30 prosenttia päästöjämme vuoteen 2024 mennessä ja tavoitteiden saavuttamiseksi meidän on kaikkien oltava mukana tällä matkalla, Olsen jatkaa.

YK:n Global Compactin kymmenen periaatetta tarjoavat suuntaviivat yritysten vastuullisen toiminnan takaamiseksi ihmisoikeuksien, työelämän, korruption torjunnan ja ympäristön osa-alueissa. Yhdessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa periaatteet toimivat oppaana jäsenten kestävän kehityksen työssä. Jäsenyydessä NRC Group sitoutuu seuraamaan ja raportoimaan omasta työstään Global Compactin kymmenen periaatteen mukaisesti.

Koulutusta arvostetaan

- Vastuullisuus on paljon enemmän kuin vain työturvallisuutta ja laatua, se on myös esimerkiksi päästöjen vähentämistä ja tulevaisuuden kestävien ratkaisujen löytämistä. Kun rakennamme raitioteitä, annamme mahdollisuuden valita ympäristöystävällisen tavan kaupungissa liikkumiseen. On hyvä, että jatkossa kaikilla NRC Groupilaisilla on sama perusymmärrys vastuullisuusasioista, toteaa Michalina Hakala, NRC Groupin projekti-insinööri Kruunusillat -raitiotieprojektista.

- Vastuullisuuskoulutus on tärkeä askel kohti vastuullista toimintatapaa. Meille on tärkeää, että koulutuksen suorittavat kaikki työntekijämme kaikista maista. Jokainen suorittaa saman koulutuksen tehtävästä tai projektista riippumatta. Olen ylpeä, kuinka innokkaasti koulutukseen on jo nyt osallistuttu, sanoo NRC Groupin Suomen maayhtiön Ympäristöpäällikkö Jukka Viitanen.