Haapajärven ja Oulaisten uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentaminen on alkanut

NRC Group rakentaa Haapajärvelle ja Oulaisiin uudet raakapuun kuormauspaikat. Projektissa Haapajärvelle rakennetaan uusi kuormauspaikka, sisältäen pohja- ja maarakennustyöt, ratarakentamisen, sähköistyksen, siltatyöt, kaksi uutta raidetta ja vaihdetta, sekä yhteyden nykyiseen rataan. Oulaisiin rakennetaan uusi kuormauspaikka noin kilometrin päähän nykyisestä kuormauspaikasta sisältäen pohja- ja maarakennustyöt, ratarakentamisen, sähköistyksen sekä turvalaitteet. Projektin arvo on noin 19,8 miljoonaa euroa.

Jaa:

Kuva:Väylävirasto

”Urakka sisältään myös rakennussuunnittelun, joka toteutetaan rakentamisen aikataulun kanssa vaiheittain niin, että työt voitiin aloittaa pohjarakentamisella ja louhinnalla heti rakennuskauden alkaessa huhtikuun alkupuolella. Tämän jälkeen töitä jatketaan maarakentamisella ja loppuvuodesta aloitetaan rakentamaan ratarakenteita omalla henkilöstöllä, toteaa NRC Groupin rakennuspäällikkö Pasi Kiiski

Projekti on osa Väyläviraston hanketta, jossa Pohjois-Suomeen rakennetaan uusia ja korjataan vanhoja kuormauspaikkoja. Kuormauspaikat ovat keskeinen osa toimivia ja kustannustehokkaita raakapuun raidekuljetusketjuja metsistä tuotantolaitoksille. Työt alkoivat huhtikuussa 2022 ja arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2023.

Lue lisää Rautatierakentamisen palveluistamme>