Laadukasta kunnossapitoa

Kunnossapito

Kunnossapitopalvelumme ulottuvat laajoista radan kunnossapitourakoista aina pienimpiin huoltotehtäviin. Teemme vankalla kokemuksella tarkastuksia, huoltoja ja viankorjauksia sekä radanpidollisia hoitotoimenpiteitä. Toimimme niin valtion rataverkolla kuin teollisuuden, satamien, kaupunkien ja kuntien omistamilla rataosuuksilla.

Ennakoivalla huollolla estämme vikojen syntymisen ja varmistamme järjestelmien pitkän iän. Ympäri Suomea sijaitsevat 16 toimipaikkaamme takaavat palvelujemme valtakunnallisen kattavuuden ja nopean saatavuuden.


24/7

Palvelumme kunnossapitoon

Huolehdimme ratainfran toimivuudesta ympäri vuorokauden viankorjaus- ja varaosapalveluineen:

 • rata- sekä ohjaus- ja turvalaitejärjestelmät
 • määräaikaistarkastukset ja kunnossapito
 • ratojen ja rakenteiden kuntoarviot
 • viankorjaus ja päivystys 24/7
 • asiantuntijapalvelut
 • erilliset projektikokonaisuudet

Tarkastus- ja asiantuntijapalvelut

 • Tarkastuspalvelut: Tarjoamme kokonaisvaltaisia radantarkastuspalveluita sisältäen radan rakenteet alusrakenteesta päällysrakenteeseen. Hyödynnämme tarkastuksessa uutta teknologiaa. Tarkastusten perusteella teemme kattavat raiteiden ja rakenteiden elinkaari- ja kuntoarviot.
 • Asiantuntijapalvelut: Tarjoamme kattavia asiantuntijapalveluita sisältäen esimerkiksi elinkaarikonsultointia, käytönjohtajapalveluita, jännitekatkopalveluita ja tilaluokituksia (Atex). Lisäksi käytössämme on kunnossapitojärjestelmä kunnossapidon ohjaamiseen ja laitetietokannan ylläpitoon.


Hitsauspalvelut

 • Hitsauspalvelut: Tarjoamme infrarakentamisen hitsauspalveluja asiakkaamme toiveiden mukaisesti. Tuotamme rata-, raitiotie- ja nosturikiskojen ja vaihteiden jatkos- sekä korjaushitsauksia ja niihin liittyviä hiontoja. Teemme lisäksi halliolosuhteissa erilaisia infraan liittyvien teräsosien hitsausteknistä kunnostusta.

  Hitsausmenetelminä käytämme puikko- ja termiittihitsausta. Palveluihimme kuuluvat myös kiskoteräslaaduille suoritettavat ultraäänitarkastukset (UT2) ja täytämme EN 3834-2:2021 laatuvaatimukset.

Konepalvelut

 • Raskaat työkoneemme edustavat alan uusinta teknologiaa, joka tehostaa työskentelyä ja mahdollistaa työn jatkuvasti korkean laadun. Pitkälle automatisoiduilla laitteilla työt tehdään nopeasti, tehokkaasti ja tarkasti. Pääosin keskieurooppalaisilta valmistajilta hankitut koneet on räätälöity Suomen olosuhteisiin ja suomalaiselle raideleveydelle.
 • Käytämme itse ja vuokraamme myös muille radalla työskenteleville mm. seuraavia koneita: leimuhitsauskone, sähköratatöihin soveltuva kaksitieajoneuvo, monipuolinen kiskonkäsittelylaitteisto, kiskopyöräkaivinkone, raidenosturi, raiteentukemiskone, raiteenvaihtokone, ratakuorma-auto, sepelinpuhdistuskone, sähköratojen tarkastus- ja huoltovaunu, tukikerroksen muotoilukone, raidestabilisaattori, vaihteenasennuskone, vaihteentukemiskone, erilaiset vaunut.

Muut huoltopalvelut ja ratainfran perusparannus

Muut huoltopalvelut: Rata- ja sähkökunnossapidon lisäksi tuotevalikoimamme kattaa esimerkiksi siltojen ja rumpujen kunnossapitoa, kasvillisuuden torjuntaa sekä tasoristeysten kunnossapitoa.

Kunnossapitopalveluiden lisäksi toteutamme ratainfran perusparannustöitä monipuolisella osaamisella ja kalustolla huomioiden asiakkaiden tuotantoprosessien vaatimukset. Puramme ja kierrätämme elinkaaren loppuvaiheessa olevan materiaalin ympäristövaatimukset huomioiden.

Rautateiden kunnossapitoa

Lisätietoja

Mirka Nevala

Divisioonajohtaja, Kunnossapito

Petri Prokkola

Kunnossapitopäällikkö

Pasi Uotinen

Hitsausyksikön päällikkö

Tarjouspyynnöt

Tarjouspyynnöt