Jyrkin tarina: Sopivan haastava työ kasvatti mestarista päällikön

Jyrki Pakarinen hyppäsi raitioteiden maailmaan kesällä 2020 TE-toimiston verkkosivuilla olleen mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen ansiosta. Aiemmin kiinteistöjen sähkötöiden parissa työskennellyt Pakarinen päätti hakea NRC Groupille – ja ei aikaakaan, kun hän aloitti työmaamestarina Raide-Jokerin sähkösyöttöasemilla.

Jaa:

Jyrki Pakarinen, työmaapäällikkö

– Vastuut ovat kasvaneet vuosien aikana ja olen ollut siihen todella tyytyväinen, että pääsen tekemään työtä mistä tykkään, ja pystyn hyödyntämään omaa ammattitaitoani yrityksen ja projektien hyväksi, kertoo Pakarinen.

Pakarisen mielestä yksi NRC Groupilla työskentelyn eduista on ison yrityksen tuomat etenemismahdollisuudet. Hän saikin ylennyksen työmaapäälliköksi reilun kahden vuoden työskentelyn jälkeen. Raide-Jokerin lisäksi töitä löytyi tuoreelle työmaapäällikölle myös Kruunusiltojen sähkönsyöttöasemilta hankkeen käynnistyessä. Hän on myös päässyt hankkeella vahvavirtatöihin.

Ammattitaito vie eteenpäin tiukoissa paikoissa

Työmaapäällikön normaalit työpäivät koostuvat erilaisista palavereista, työmaakäynneistä, asioiden selvittelystä, tavaroiden tilaamisesta ja työnohjauksesta. Parasta työssä ovatkin vaihtelevat päivät ja työtehtävät sekä projektien seuraaminen aina alkumetreistä valmistumiseen.

– Parhaita motivaation lähteitä ovat haasteet ja se, että pääsee käyttämään omaa ammattitaitoa mahdollisimman paljon. Pidän siitä, kun joutuu miettimään ja ratkaisemaan vaikeitakin asioita. Erityisen ylpeä olen siitä, kun olen ratkaissut monia hankalia asioita ja näin saanut jotain toimimaan työmaalla, Pakarinen kertoo.

– Meillä myös koulutetaan työntekijöitä, jotta saadaan mahdollisimman ammattitaitoista väkeä, hän jatkaa.

Intoa kouluttautumiseen Pakarisella riittää myös omalla ajallaan, sillä hän aloitti juuri ammattikorkeakoulun.

– Tehtävät tällä hetkellä ovat jo vastuullisempia kuin mitä aloittava insinööriopiskelija pystyisi tekemään, Pakarinen toteaa.